بررسی تأثیر باورهای انگیزشی و راهبردهای خودتنظیمی بر رفتار اطلاعاتی دانشجویان مقطع دکترای تخصصی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز - زاهد بیگدلی; غلامرضا رجبی; ماریا نصیری (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2016)
شناخت تأثیر باورهای انگیزشی و خودتنظیمی بر رفتار دانشجویان می تواند منجر به استفاده گسترده‌تری از منابع اطلاعاتی جهت رفع نیازهای اطلاعاتی آنها شود. لذا این پژوهش به منظور تعیین تأثیر باورهای انگیزشی و راهبردهای خودتنظیمی بر رفتار اطلاعاتی دانشجویان مقطع دکترای تخصصی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز صورت گرفته است. در این پژوهش تعداد 184 نفر از دانشجویان به صورت سرشماری انتخاب شدند که در نهایت 125 نفر مورد بررسی قرار گرفتند. نوع پژوهش کاربردی، از نظر ماهیت همبستگی از نوع تحلیل مسیر و از نظر گردآوری داده ها پیمایشی بود. داده‌های مورد نیاز به‌وسیله دو پرسشنامه ی استاندارد راهبردهای انگیزشی برای یادگیری و پرسشنامه محقق ساخته رفتار اطلاعاتی جمع آوری گردید. پس از بررسی روایی پرسشنامه ها از طریق متخصصان، پایایی هر دو پرسشنامه از طریق آلفای کرونباخ به ترتیب 79/0 و 85/0 تعیین گردید. تجزیه و تحلیل داده‌ها بر اساس مدل یابی معادلات ساختاری مبتنی بر حداقل مربعات جزیی با استفاده از نرم‌افزارهای آماری SPSS21 و PLS صورت پذیرفت. یافته های پژوهش نشان دادند مدل پیشنهادی برازش قابل قبولی را با داده ها نشان داد و مؤلفه های باورهای انگیزشی و راهبردهای خودتنظیمی بر رفتار اطلاعاتی دانشجویان مقطع دکترای تخصصی دانشگاه تأثیر دارند. درک بهتر کارکردهای روانشناختی مؤثر بر رفتار اطلاعاتی دانشجویان دکتری در تدوین برنامه های آموزشی مرتبط با یادگیری مهارت های اطلاع یابی، ارائه راهکارهایی برای بهبود خدمات اطلاعاتی و توسعه نظام های اطلاعاتی از اهمیت بسزایی برخوردار است، زیرا با انتقال هر چه مؤثرتر اطلاعات به این دانشجویان می توان به بهبود عملکرد تحصیلی آن ها و در نتیجه ارائه خدمات پزشکی بهتر به جامعه کمک نمود.