ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ГНІЙНО-ЗАПАЛЬНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ ПОРОДІЛЬ ТА НОВОНАРОДЖЕНИХ МІСТА ЧЕРНІВЦІВ - L. V. Melnychuk; Y. D. Hodovanets; I. S. Vostricova (Bukovynian State Medical University, 2017)
В статті  представлені результати аналізу гнійно-запальних захворювань породіль та новонароджених за 2012-2016 роки в м. Чернівцях. Гнійно-запальні захворювання серед новонароджених в  пологових будинках міста коливаються в межах 1,5-4,6 на 1000 народжених живими дітей, та не перевищують допустимі епідеміологічні порогові значення. Аналіз видового спектру колонізуючих агентів засвідчує, що домінуючою мікрофлорою є  S.epidermidis  (18,1%), E.faecalis (14,9%), E.coli (9%), St.haemolyticus (6,4%).