بررسی نقش استفاده از ماهواره و شبکه‌های اجتماعی در صمیمیت و رضایت زناشویی زنان متأهل شهر قم - Marzieh Shah-Siah; Maryam Karami (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2021)
سابقه و هدف: امروزه فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی و ماهواره یکی از مظاهر فناوری ارتباطی نوین محسوب می‌شوند که در زندگی فردی و اجتماعی بشر جایگاه قدرتمندی دارند و آن را تحت تأثیر قرار می‌دهند. ازاین‌رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش استفاده از ماهواره و شبکه‌های اجتماعی در صمیمیت و رضایت زناشویی زنان صورت گرفته است. روش کار: روش این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعۀ آماری پژوهش تمامی زنان متأهل شهر قم در سال 1398 بود که از بین آنان تعداد 144 نفر به‌روش نمونه‌گیری دردسترس برای نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از پرسش‌نامۀ رضایت زناشویی انریچ- فرم کوتاه و پرسش‌نامۀ صمیمیت زناشویی باگاروزی استفاده شد. داده‌های پژوهش با روش آزمون فرضیه‌ها و آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیّره تجزیه‌وتحلیل شد. در این پژوهش همۀ موارد اخلاقی رعایت شده است و مؤلفان مقاله تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند.   یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد میزان استفاده از فضای مجازی بر متغیّر صمیمیت با 02/0=P و رضایت زناشویی با 000/0=P معنی‌دار بود؛ به این معنی که با هر یک واحد افزایش در میزان استفاده از فضای مجازی و ماهواره میزان صمیمیت کاهش پیدا می‌کرد. این روند در متغیّر رضایت زناشویی نیز صدق میکند؛ یعنی در استفاده از فضای مجازی و ماهواره رضایت زناشویی کاهش پیدا ‌کرده بود. نتیجه‌گیری: می‌توان گفت که استفادۀ زیاد از شبکه‌های اجتماعی می‌تواند تأثیر منفی بر نهاد خانواده داشته باشد و تعارض ذاتی برای زوجین به وجود آورد.