مدل توسعة اقتصادی صنعت ورزش با کاربرد شبکه های اجتماعی - نجمه حیدری; مینا حکاک زاده; محسن منوچهری‌نژاد (Sport Sciences Research Institute, 2021)
این پژوهش با هدف تدوین مدل توسعة اقتصادی صنعت ورزش با کاربرد شبکه های اجتماعی انجام شد. روش پژوهش، ترکیبی اکتشافی دومرحله ای از نوع ابزارسازی بود. در بخش کیفی با بهره‌گیری از روش نمونه‌گیری هدفمند و تکنیک اشباع نظری، 16 نفر از خبرگان حوزۀ مدیریت ورزشی برای شناسایی مدل توسعۀ اقتصادی صنعت ورزش با کاربرد شبکه‌های اجتماعی انتخاب شدند و با آن‌ها مصاحبه شد . جامعة آماری همۀ اعضای هیئت‌علمی دانشکده ها و گروه های تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشکده های سراسری بودند که طبق آخرین آمار، 38 مرکز آموزشی (دانشگاه دولتی) بود. جامعة آماری این پژوهش 369 نفر بود که براساس فرمول کوکران، 189 نفر از آنها با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی به‌عنوان نمونۀ آماری انتخاب شدند.  ابزار استفاده‌شده در بخش کمّی، مقیاس محقق ساخته براساس شبکۀ تئوری داده‌بنیاد بخش کیفی بود. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی و مدل معادلات ساختاری برای بررسی برازش مدل پژوهش استفاده شد. نتایج پژوهش در بخش کیفی نشان داد که عامل راهبردی مدل ارزش‌آفرینی چندگانۀ شبکه‌های اجتماعی برای توسعۀ اقتصادی در نظر گرفته شد و در بعد پیامدها، نتایج مورد انتظار مشهود و نامشهود از جانب سازمانی، نهادها و حامیان مدنظر قرار گرفت. در بخش کمی نیز مقدار تی در روش تحلیل مسیر مربوطه هر عامل تأثیر معناداری دارد و تمامی چارچوب مدل توسعة اقتصادی صنعت ورزش با کاربرد شبکه های اجتماعی تأیید شد. همچنین نتایج نشان داد که مدل پژوهش از برازش مناسبی برخوردار بود.