FORMAREA COMPETENŢELOR DE ÎNVĂŢARE ŞI A ATITUDINILOR - ASPECT METODOLOGIC AL PROCESULUI DE SOCIALIZARE A COPIILOR DE VÂRSTĂ TIMPURIE - USM ADMIN (Moldova State University, 2013)
Teoria Noilor Educaţii lansată de ONU stabileşte o serie de obiective fundamentale, care sunt unice în sistemul de învăţământ din lume. Unul dintre aceste obiective este formarea competenţelor de învăţare înainte de şcolarizare. Se consideră că dezvoltarea acestor competenţe este importantă pentru debutul şcolar. În acest scop, este obligatoriu ca copiii să obţină un anumit volum de cunoştinţe pentru a-şi forma unele competenţe şi atitudini necesare pentru procesul de învăţământ din şcoală. Cuvinte-cheie: competenţe, atitudini, preşcolar.