مقایسه خشنودی زناشویی در زوجین بارور و نابارور و رابطه آن با مشکلات جنسی - زهرا زارع; ناهید گلمکانی; ملیحه امیریان; سیدرضا مظلوم; مجتبی لعل آهنگر (Mashhad University of Medical Sciences, 2015)
مقدمه:ناباروری به عنوان یک بحران در زندگی مشترک، نه تنها مشکلات روانشناختی را به وجود می آورد، بلکه می تواند به عنوان یک ضربه پرقدرت بر علیه روابط بین زوج عمل کند. ناباروری در اغلب موارد تأثیر عمیقی بر روابط جنسی زوج می گذارد. با توجه به تفاوت در نتایج مطالعات موجود در مورد تأثیر ناباروری بر روابط زناشویی و جنسی، مطالعه حاضر با هدف مقایسه خشنودی زناشویی زوجین بارور و نابارور و بررسی رابطه آن با مشکلات جنسی انجام شد. روش کار: این مطالعه مقطعی در سال 1392 بر روی 110 زوج نابارور و 110 زوج بارور مراجعه کننده به مرکز ناباروری منتصریه و مراکز بهداشتی- درمانی پنج گانه شهر مشهد انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه مشخصات فردی، پرسشنامه خشنودی زناشویی آذرین ناتان اچ و پرسشنامه گلومبوک- راست بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون های من ویتنی، کای اسکوئر، کروسکال والیس و همبستگی پیرسون و اسپیرمن انجام شد. p کمتر از 05/0 معنادار در نظر گرفته شد. یافته ها:میانگین نمره خشنودی زناشویی در زنان بارور و نابارور به ترتیب 9/12±4/64 و 5/12±2/65 و در مردان بارور و نابارور به ترتیب 0/11±4/67 و 9/10±7/66 بود که میزان آن در هر 2 گروه در سطح متوسط بود. بر اساس نتایج آزمون من ویتنی بین زوجین بارور و نابارور از نظر نمره خشنودی زناشویی تفاوت آماری معناداری وجود نداشت (45/0=p). بین خشنودی زناشویی با مشکلات جنسی زوجین در هر دو گروه همبستگی معنادار و معکوسی وجود داشت (0001/0 p