گزارش یک مورد حاملگی لوله ای مولار - محبوبه زنگویی; ملیحه زنگویی; مریم تولیت (Mashhad University of Medical Sciences, 2013)
مقدمه: حاملگی خارج رحمی، رویدادی است که در 1 درصد حاملگی ها اتفاق می افتد و میزان شیوع حاملگی مولار نیز حدود 1 تا 2 مورد در هر 1000 حاملگی می باشد. همزمانی این دو اتفاق، پدیده ای بسیار نادر است. در این گزارش، 1 مورد حاملگی نابجای مولار در لوله فالوپ معرفی می شود. گزارش مورد: بیمار خانمی 32 ساله، نولی پار و با سابقه 5 سال نازایی اولیه، از 4 سال قبل با تشخیص تخمدان پلی کیستیک تحت درمان نازایی قرار گرفته بود. وی از چند ماه قبل از مراجعه، هیچ دارویی دریافت نکرده بود. پس از 15 روز تأخیر در سیکل قاعدگی با آزمایش 1400=BHCG به درمانگاه مراجعه کرد و از درد هیپوگاستر مختصر و لکه بینی شکایت داشت. سونوگرافی انجام شده، رحم و ضمائم را طبیعی گزارش کرد. بیمار با احتمال حاملگی نابجا، تحت نظر قرار گرفت و 10 روز بعد با تأیید تشخیص حاملگی نابجا، تحت عمل لاپاراتومی و سالپنژکتومی قرار گرفت. نتیجه آسیب شناسی، مول پارشیل (مول نسبی) در لوله رحم بود. میزان BHCG در این بیمار پس از 35 روز به حد طبیعی رسید و طی 1 سال پس از عمل، در حد طبیعی باقی ماند.