The missing link - prototypiske situationer som didaktisk kategori - Jeppe Bundsgaard (Universitetsforlaget, 2011)
Svein Østerud argumenterer for en kompetenceorienteret curriculum-logik, hvor valg af indhold i skolen tager udgangspunkt i en sociologisk og kulturel analyse af det postmoderne samfund. Men der er en kløft mellem Østerud og andres almendidaktiske dannelsesteoriers udpegning af overordnede dannelsesmål og de fagdidaktiske bestemmelser af indhold. The missing link består i fokus på menneskelig handlen i prototypiske situationer, hvorved der kan skabes en argumentationskæde fra de overordnede formål over de konkrete fagmål og til den konkrete undervisningssituation.