Підготовка майбутніх фахівців із фізичної культури й спорту до фізкультурно- оздоровчої роботи з людьми зрілого віку - Ганна Володимирівна Леськів-Бондарчук (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті опрацьовано низку літературних джерел щодо підготовки майбутніх фахівців із фізичної культури й спорту до фізкультурно-оздоровчої роботи з людьми зрілого віку, а також визначено мотиви людей різних вікових груп до занять фізичною культурою. Розроблено та обґрунтовано моделі підготовки майбутніх фахівців фізичної культури до фізкультурно-оздоровчої роботи з людьми зрілого віку. Визначено склад основних професійно-педагогічних знань та вмінь учителя фізичної культури для ефективної реалізації фізкультурно-оздоровчої роботи.