Osobnosť učiteľa a jeho výchovné pôsobenie ako zdroj strachu žiakov v škole - Andrea Čonková (Paidagogos - Society For Philosophy, Theory and Praxis of Education, 2015)
Cieľom štúdie je identifikovať zdroje strachu žiakov v škole, ktoré vyplývajú zo vzájomnej interakcie a komunikácie medzi učiteľom a žiakmi s dôrazom na učiteľovu osobnosť, jeho vlastnosti a výchovné pôsobenie na žiakov. Štúdia je doplnená o čiastkové výsledky výskumu, ktorý bol realizovaný v r. 2012 s cieľom zistiť pedagogénne príčiny strachu žiakov v škole.