Innovaatioprosessin ja tietojärjestelmien väliset rajapinnat hyvinvointialalla - Outi Seppä; Lauri Salmivalli (Finnish Social and Health Informatics Association, 2009)
Tämän tutkimuksen tavoitteena on selvittää tietojärjestelmien ja innovaatioprosessien välisiä rajapintoja sekä kuvata innovaatioprosessia tukevia tietojärjestelmäratkaisuja. Tutkimukseen haastateltiin neljää satakuntalaista hyvinvointialan organisaation edustajaa sekä neljää satakuntalaista ohjelmistotalon edustajaa, jotka olivat tehneet yhteistyötä haastateltujen hyvinvointiorganisaatioiden kanssa. Johtopäätöksenä todetaan, että hyvinvointialan organisaatioiden innovaatioprosessien ja tietojärjestelmien väliset rajapinnat ovat vaihtelevat. Neljästä hyvinvointialan organisaatiosta kolme ei nähnyt innovaatioprosessin ja tietojärjestelmien välillä systemaattisia kytköksiä. Ohjelmistotalojen rooli on merkittävä innovaatioprosessia tukevien tietojärjestelmäratkaisujen kehittämisessä.