TENNIS RACKET STRING TENSION AND ITS DURABILITY. CASE STUDY - Marius Alin BACIU; Radu-Tiberiu ŞERBAN (Cluj University Press, 2016)
In junior tennis, the objectives and the content of training for 15-16 year old players is, according to Doboși & Baciu (2004), mainly oriented towards elements like physical development, the increase of effort capacity of the body in submaximal and maximal efforts, development of specific skills of the limbs and hit involved segments, the improvement of preparation mechanisms for the main technical elements or the improvement of the tactical content of the main technical elements. This research is aiming a secondary aspect of junior tennis, and that is the identification and monitoring of the tennis racket's characteristics while using different stringing tensions. Our attention was oriented towards a characteristic of tennis, and that is the financial cost of practicing this sport: coach, trainer, court, equipment and so on. Studiu de caz. Tensiunea cordajului rachetei de tenis și durabilitatea acestuia. În tenisul de câmp practicat la nivelul juniorilor de 15-16 ani, obiectivele și conținutul pregătirii pe factorii antrenamentului, conform Doboși & Baciu (2004), au ca direcții dezvoltarea fizică armonioasă, creșterea capacității de efort a organismului la eforturi submaximale și maximale, dezvoltarea la parametri superiori a îndemânării specifice la nivelul segmentelor de primă importanță pentru deplasarea și lovirea mingii, perfecționarea mecanismelor de preparație a procedeelor tehnice sau perfecționarea la parametrii crescuți de eficiență a conținutului tactic al procedeelor tehnice de bază. Am acordat o atenție specială unui aspect secundar al performanței în tenisul de câmp, această cercetare îndreptându-se spre identificarea și monitorizarea caracteristicilor rachetei de tenis odată cu variația tensiunii cordajului. În plus, am vizat și o caracteristică importantă a tenisului de câmp și anume costurile ridicate ale practicării acestui sport: antrenor, teren de joc, echipament.  Cuvinte-cheie: sport, tenis, junior, cordaj, tensiune, durabilitate.