طراحی مدل عوامل مؤثر در عملکرد صادرات شرکت‌های تولیدکنندة تجهیزات ورزشی - نگار نوروزی; محمد معصوم (Sport Sciences Research Institute, 2018)
هدف این پژوهش، طراحی مدل عوامل مؤثر در عملکرد صادرات شرکت‌های تولیدکنندة تجهیزات ورزشی بود. این پژوهش ازحیث نوع پژوهش، کاربردی و ازنظر گردآوری داده‌ها، ازنوع توصیفی- پیمایشی بود. جامعة آماری پژوهش حاضر همة مدیران شرکت‌های تولیدکنندة تجهیزات ورزشی بودند که محصولات خود را به سایر کشورها صادر می‌کردند. طبق برآوردهای انجام‌شده، تعداد مدیران بالغ بر 72 نفر بود. در این پژوهش، برای نمونه‌گیری از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده استفاده شد و تعداد 60 نفر از اعضای جامعه بررسی شدند. برای گردآوری داده‌ها از دو روش کتابخانه‌ای و میدانی (پرسش‌نامة پژوهشگرساخته متشکل از 39 سؤال) استفاده شد. برای بررسی رابطة بین متغیرها و تجزیه‌وتحلیل داده‌ها نیز از روش حداقل مربعات جزئی و نرم‌افزار اسمارت پی.ال.اس. استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که بازارگرایی بر قابلیت‌های بازاریابی تأثیر دارد و قابلیت‌های بازاریابی بر مزیت رقابتی، قابلیت نوآوری و عملکرد صادرات تأثیر دارند. نتایج تأثیر مزیت رقابتی و قابلیت نوآوری را بر عملکرد صادرات نشان داد. همچنین، نتایج نشان‌دهندة نقش میانجی قابلیت‌های بازاریابی در رابطة بین بازارگرایی و عملکرد صادرات و نیز نقش میانجی مزیت رقابتی و قابلیت نوآوری در رابطة بین قابلیت‌های بازاریابی و عملکرد صادرات است. صادرکنندگان تجهیزات ورزشی می‌توانند با بهره‌گیری از نتایج این پژوهش و شناخت عوامل مؤثر در عملکرد صادرات و تقویت آن‌ها، عملکرد صادراتی خود را بهبود بخشند.