سبک زندگی و ارتباط آن با نتایج بارداری در زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان های آموزشی تبریز - فهیمه صحتی شفائی; فاطمه شیبائی (Mashhad University of Medical Sciences, 2015)
مقدمه: سبک زندگی، یکی از عوامل مهمی است که سلامتی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. سلامت و پیشرفت هر جامعه تا حدود زیادی بر سلامت زنان استوار است و بارداری و زایمان، تأثیر چشمگیری بر سلامت و بهداشت زنان دارد و از شاخص های مهم سلامت ملی محسوب می‌شود. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی سبک زندگی زنان باردار و ارتباط آن با نتایج بارداری در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز آموزشی شهر تبریز انجام شد. روش کار: این مطالعه همبستگی توصیفی در سال 1388 بر روی 385 زن باردار مراجعه کننده به بیمارستان های الزهراء و طالقانی تبریز انجام شد. افراد به روش در دسترس انتخاب شدند. گردآوری داده ها با استفاده از پرسشنامه ای مشتمل بر سه بخش مشخصات فردی - اجتماعی، سبک زندگی و نتایج بارداری انجام شد. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 11) و آزمون های آماری آنووا، همبستگی پیرسون و تی تستموردتجزیه و تحلیل قرار گرفت. میزان p کمتر از 05/0 معنادار در نظر گرفته شد. یافته ‌ها: بر اساس نتایج مطالعه، سبک زندگی 172 نفر (7/44%) از زنان باردار متوسط و 213 نفر (3/55%) خوب بود، تنها در بعد ورزش وضعیت ضعیف و در بقیه ابعاد اکثراً وضعیت خوب مشاهده شد. بین سبک زندگی و وزن نوزاد ارتباط آماری معنی‌داری وجود داشت (006/0=p). بر اساس نتایج ضریب همبستگی پیرسون، ارتباط بین ورزش و سن بارداری (046/0=p و 1/0=r) و نیز ارتباط بین تغذیه با وزن نوزاد و سن بارداری (به ترتیب با 005/0=p و 033/0=p) معنی‌دار بود. نتیجه‌گیری: با توجه به یافته ‌های پژوهش مبنی بر وضعیت ضعیف بعد ورزش و وضعیت متوسط سبک زندگی افراد، جهت کمک به ارتقاء سلامت زنان در دوران بارداری و بهبود نتایج حاملگی به آموزش سبک زندگی سالم از سوی مراقبین بهداشتی در این دوران توصیه می‌شود.