Рівень здоров'язбережувальних знань та навичок молодших школярів дитячого притулку - Юрій Цюпак (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті обґрунтовуються основні підходи до формування здоров'язбережувальних знань та навичок дітей, позбавлених батьківського піклування, оскільки проблема соціального захисту й соціальної адаптації дітей цієї категорії на сьогодні дуже актуальна. Фізичне виховання та заняття фізичною культурою можуть значно поліпшити процес соціальної адаптації і дітей, позбавлених батьківського піклування.