مقایسه نوسان پوسچر در ورزشکاران مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی و سالم - بهزاد نجفی; فواد صیدی; هومن مینو نژاد (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2014)
مقدمه و اهداف کنترل پوسچر اساس عملکرد حرکات بدن بوده و وجود آن برای بسیاری از فعالیتهای ورزشی، مورد نیاز و ضروری میباشد. عوامل متعددی می‌توانند بر میزان کارایی سیستم کنترل پوسچر تأثیر منفی گذاشته و ثبات پوسچر را کاهش دهند که در نتیجه با افزایش نوسانات پوسچر همراه خواهد بود. از جمله این عوامل، می‌توان به اختلالات اسکلتی- عضلانی مانند کمردرد اشاره نمود؛ لذا هدف تحقیق حاضر مقایسه میزان نوسان پوسچر در ورزشکاران مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی در مقایسه با ورزشکاران سالم بود. مواد و روش ها  میزان نوسان پوسچر 68 ورزشکار ( 34 ورزشکار مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی و 34 ورزشکار سالم) به وسیله دستگاه توزیع فشار زبریس در دو حالت ایستاده با چشمان باز و بسته مورد بررسی قرار گرفت. به منظور انجام تجزیه و تحلیل دادههای آماری و نیز مقایسه بین گروه‌ها از روش آماری تی مستقل استفاده گردید. یافته ها نتایج تحقیق نشان داد که در هردو وضعیت ایستاده با چشمان باز و بسته در میزان نوسان پوسچر بین ورزشکاران مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی با ورزشکاران سالم تفاوت معناداری وجود دارد (05/0P≤). بحث و نتیجه گیری با توجه به نتایج تحقیق حاضر، مشاهده میشود که ورزشکاران مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی در مقایسه با ورزشکاران سالم مشابه از نوسان پوسچر بیشتری در  دو وضعیت ایستاده با چشمان باز و بسته برخوردار بودند که این نتایج بیانگر وجود اختلال در کنترل پوسچر این ورزشکاران می‌باشد. پیشنهاد می‌شود با اندازهگیری نوسان پوسچر در ورزشکاران مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی به شناسایی یکی از مهم‌ترین عوامل خطرزای آسیب‌های ورزشی در این افراد اقدام نمود. و