ارائه راهکارهای مناسب جهت توسعه اخلاق حرفه‌ای در میان مدیران آموزشی - آرزو دریابگیان; صمد کریم زاده; فتاح ناظم (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2017)
با توجه به اهمیت بحث اخلاق حرفه‌ای در مدیریت آموزشی و نقش الگویی مدیران در پایبندی به رعایت اخلاق باید با عنایت به عواملی که منجر به اشاعه رفتارهای اخلاقی و نهادینه کردن آن می‌شود به بررسی و ارائه راهکارهای مناسب در این زمینه پرداخت. این پژوهش از حیث هدف در زمره پژوهش‌های کاربردی قرار می‌گیرد و روش پژوهش با توجه به ذات و ماهیت موضوع از نوع روش زمینه‌یابی می‌باشد. پس از استخراج عوامل مؤثر در توسعه اخلاق حرفه‌ای از منابع معتبر موجود ، 25 راهکار پیشنهادی درزمینه‌ رشد و توسعه اخلاق حرفه‌ای در دو سطح خرد و کلان تدوین شد. جهت اعتباربخشی به این راهکارها ، پرسشنامه‌ای 56 گویه ای طراحی گردید و پس از تأیید روایی و پایایی آن، در میان یک نمونه 264 نفره از مدیران مدارس دوره دوم متوسطه استان فارس به اجرا درآمد. این گروه نمونه با عنایت به جدول مورگان و کرجسی و با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای تک‌مرحله‌ای از میان 760 مدیر از 56 منطقه استان فارس انتخاب شده بودند. تجزیه‌وتحلیل داده‌های حاصل از این پرسشنامه ضمن تأیید تمامی راهکارهای پیشنهادی توسط مدیران، نشان‌دهنده اولویت راهکارهای سطح کلان از دیدگاه مدیران نیز می‌باشد. یافته‌های دیگر این پژوهش نیز نشان داد که جنسیت، سن و میزان تحصیلات مدیران در دیدگاه آنان نسبت به راهکارهای ارائه‌شده تفاوتی ایجاد نمی‌کند اما سابقه خدمت در این زمینه اثرگذار است.