Teoretické aspekty voľného času a ich vplyv na edukáciu v lokálnom prostredí - Igor Kominarec (The Bronislaw Markiewicz State Higher School of Technology and Economics in Jaroslaw, 2022)
Problematika voľného času tvorí integrálnu súčasť komplexného edukačného pôsobenia školy, rodiny a výchovy v čase mimo vyučovania. V príspevku autor orientuje pozornosť na teoretické východiská voľného času. Vychádza zo súčasného stavu odbornej literatúry k tejto téme. Súčasne tieto poznatky nielen analyzuje ale ich podrobuje aj samostatnému hodnotiacemu stanovisku založenému na jeho doterajších vedeckých pracach a výskumoch.