اولویت بندی فناوری های نوین آموزشی برای کاربست در سیستم آموزشی (مورد مطالعه: یکی از دانشگاه های نظامی ایران) - علی قاسمیان صاحبی; راحیل کردحیدری; حسن گلی; مهدی ابراهیمی (Institute for Research and Planning in Higher Education, 2021)
هدف: پژوهش حاضر با هدف اولویت‌بندی فناوری‌های نوین آموزشی برای کاربست در سیستم آموزشی یکی از دانشگاه‌های نظامی ایران اجرا شده است.روش پژوهش: در پژوهش حاضر، فناوریهای نوین آموزشی به دو بعد روشها و ابزارهای نوین آموزشی تقسیم شده و مورد بررسی قرار گرفته است. جامعه آماری این پژوهش شامل همه اعضای هیئت علمی دانشکده علوم انسانی و مدیریت و اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس بود. پژوهش حاضر از لحاظ روش گردآوری دادهها در بخش کیفی پژوهش، توصیفی-دلفی و در بخش کمی، توصیفی-پیمایشی است؛ بر این اساس، پرسشنامه استاندارد برای گردآوری داده‌ها از خبرگان، تهیه و بهصورت مصاحبه ساختاریافته اجرا شد. درنهایت پس از رسیدن به اشباع نظری در پاسخها، از ۲۸  مصاحبه برای تجزیهوتحلیل داده‌ها استفاده شد. برای توصیف داده‌ها از نرم‌افزار SPSS و برای اولویتبندی مؤلفهها از روش تحلیل تطبیقی-مقایسهای بهره گرفته شد.یافته‌ها: مطابق نتایج پژوهش، در اولویتبندی فناوریهای نوین آموزشی، درنهایت روشهای آموزش شناختی- فراشناختی، ترکیبی، چندرسانهای، معکوس، اقتضایی، تریز و ابزارهای فیلم‌استریپ- اسلاید، اینترنت، کتاب و کتابخانه الکترونیک، برد هوشمند و رایانه، بهترتیب بالاترین امتیاز را کسب کرده و در اولویت قرار گرفتند.نتیجه‌گیری: به‌طور کلی می‌توان گفت استفاده از روش‌های انتخاب شده که عموماً روش‌هایی فعال بین فراگیران هستند، باعث یادگیری عمیق‌تر و پایدارتر خواهد شد، و استفاده از ابزارهای هوشمند و الکترونیکی منتخب نیز برای رشد آموزش در این دانشگاه ضروری هستند.