بررسی تأثیر مواجهه با مخلوط حلال های آلی بر پردازش شنوایی مرکزی - Ali Bastin; Jalal sameni; Aliakbar tahaei; Mohammadhossein nilforoush; Mohhamad kamali (Vesnu Publications, 2014)
چکیده مقدمه: حلال‌ها عموماً به صورت بخارشده استنشاق می‌شوند و از طریق مجرای تنفسی جذب می‌شوند. مطالعات مختلفی آسیب مرکزی شنوایی ناشی از مواجهه با حلال‌ها را گزارش کرده‌اند. با توجه به نوروتوکسیسیتی احتمالی ناشی از مواجهه با حلال‌ها، پردازش شنوایی مرکزی ممکن است در افرادی که در معرض این حلال‌ها قرار دارند متأثر شود و این ممکن است بطور نامطلوبی بر عملکرد افراد در شرایط شنیداری روزمره تأثیر گذارد. هدف از این مطالعه بررسی پردازش شنوایی مرکزی در افراد در معرض حلال‌های آلی بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر روی 62 فرد در معرض حلال و 93 فرد بدون مواجهه شاغل در یک کارخانه خودروسازی انجام شد. همه افراد دارای آستانه شنوایی و تیمپانوگرام و رفلکس اکوستیک و زوال رفلکس اکوستیک طبیعی بودند. پس از انجام آزمون اعداد دایکوتیک نتایج درصد پاسخ‌های صحیح افراد استخراج شد و با استفاده از آزمون ناپارامتری Mann-Witney U   مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: در آزمون اعداد دایکوتیک گوش چپ و گوش راست بین گروه مواجهه با حلال و گروه بدون مواجهه تفاوت معنی‌داری معنی‌داری پیدا نشد، ولی برای امتیاز کلی اعداد دایکوتیک تفاوت معنی‌داری معنی‌داری پیدا شد. نتیجه‌گیری: عملکرد افراد در معرض حلال نسبت به افراد بدون مواجهه ضعیف‌تر بود که دلالت بر وجود مشکل در جنبه‌های تلفیق و تفکیک دوگوشی این افراد می‌کند. کلیدواژه‌ها: حلال‌های آلی، مواجهه، پردازش شنوایی مرکزی، آزمون اعداد دایکوتیک