بررسی ضرورت انجام VDRL جهت بیماریابی سیفلیس قبل از ازدواج - جمشید آیت اللهی; علیرضا زارع (Mashhad University of Medical Sciences, 2006)
مقدمه: سیفلیس یک بیماری عفونی مزمن منتشر می باشد که عامل آن ترپونما پالیدوم است و معمولاَ از طریق تماس جنسی منتقل می شود و از خصوصیات آن حملات بیماری فعال و با فواصل غیر فعال می باشد. VDRL شایع ترین آزمایشی است که برای غربالگری سفلیس به کار می رود و یکی از  گروه هایی که در ایران غربالگری می شوند مردان مراجعه کننده برای ازدواج می باشند. با توجه به وضعیت اجتماعی ایران و هزینه هایی که برای این کار می شود بر آن شدیم تا لزوم انجام این آزمون را در یزد بررسی کنیم .   روش کار : در این مطالعه توصیفی گذشته نگر بین سال های 1381 تا 1383 ،10725 مردی که برای ازدواج دفعه اول و 15 مرد و 15 زنی که برای ازدواج دوم به درمانگاه های سطح شهر یزد مراجعه کرده بودند مورد آزمایش VDRL قرار گرفتند. نتایج : در مردانی که برای ازدواج اول مراجعه کرده بودند هیچ موردی از آزمایش مثبت VDRL مشاهده نشد. نتیجه گیری : با توجه به مثبت شدن آزمایش VDRL فقط در یک مورد ازافراد مورد مطالعه و مشخص نشدن هیچ مورد بیماری با وجود پیگیری های انجام شده که مشابه نتایج به دست آمده در چند مطالعه دیگر در ایران می باشد، پیشنهاد می شود در صورت امکان این مطالعه در سطح وسیع تر انجام و در صورت تأیید نتایج فوق، هزینه مربوط به انجام این آزمایش صرف بیماریهای شایع تر گردد.