مقایسه توزیع فشار کف پایی و فعالیت عضلات منتخب اندام تحتانی بین کفش ویسکوز و کفش فومی رایج - سید عباس فرجاد پزشک; محمد شریعت زاده; سمیرا غلامیان; محمد یوسفی; مهرداد فتحی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2020)
مقدمه و اهداف امروزه کفش با قابلیت توزیع مطلوب فشار کف پایی باید بدون افزایش فعالیت عضلانی صورت گیرد. هدف تحقیق حاضر مقایسه توزیع فشار کف پایی و فعالیت عضلات منتخب اندام تحتانی بین کفش ویسکوز و کفش فومی رایج بود. مواد و روش ها در مطالعه نیمه تجربی حاضر، 10 مرد سالم شرکت کردند. در این تحقیق کفشی مخصوص دارای مایع با ویسکوزیته معین در کف آن طراحی شد و مورد استفاده قرار گرفت که میتوانست به دنبال گامبرداری از طریق حرکت مایع، بارهای اعمالی را کاهش دهد. به منظور مقایسه کفش فومی EVA به کار گرفته شد. توزیع فشار کف پایی و فعالیت عضلات منتخب اندام تحتانی با استفاده از سیستم توزیع نیروی پدار و سیستم الکترومایوگرافی مورد اندازه گیری قرار گرفت. تحلیل دادههای توزیع فشار با استفاده از نرمافزار پدار-ایکس و در هشت ناحیه مختلف پا و تحلیل الکترومایوگرافی با استفاده از نرمافزار متلب صورت گرفت. یافته ها یافته ها نشان داد کفش مخصوص ویسکوز توانسته فشار را در نواحی پاشنه، متاتارسال و شست به طور معناداری کاهش دهد، هرچند تغییری در فعالیت عضلات بهجز دوقلو به چشم نخورد. نتیجه گیری به نظر می‌رسد با توجه به یافته های تحقیق حاضر، جذب ویسکوز مایع به دنبال گامبرداری توانسته در کاهش فشار و نیرو در نواحی پرفشار طی راه رفتن مؤثر عمل کند و به نظر نمیرسد انرژی مصرفی در این شرابط افزایش داشته باشد.