Yoğun Bakım Hemşirelerinin İş Doyumu Düzeylerinin Belirlenmesi - Neslihan Çiçekli; Ayşe Doğruyol; Mukaddes Ayan (Hemşirelikte Araştırma Geliştirme Derneği, 2023)
ÖzAmaç; Cerrahi yoğun bakım ünitesinde çalışan yoğun bakım hemşirelerinin iş doyum düzeylerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Yöntem: Tanımlayıcı ve kesitsel nitelikte yürütülen bu araştırma Marmara bölgesinde bir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kardiyovasküler cerrahi yoğun bakım ünitesinde çalışan 111 kişi ile tamamlanmıştır. Katılımcılar Minnesota İş Doyumu Ölçeği ile kişisel bilgi formunu içeren anketi yanıtlamışlardır. Verilerinin değerlendirilmesinde SPSS 21 programı kullanılmıştır. Bulgular: Hemşirelerin iş doyum düzeyi genel puan ortalaması 100 puan üzerinden 61,55±10,75 olarak saptanmıştır. Katılımcıların hastane imkânları hakkında görüşlerine göre iş doyumu düzeyleri bakımından istatistiksel olarak anlamlı farklılık bulunmuştur (p