مدل‌سازی تاب‌آوری در ورزش - محمدرضا مقدسی; بهزاد ایزدی; کیوان شعبانی مقدم (Sport Sciences Research Institute, 2022)
مطالعة حاضر با هدف طراحی الگوی تاب‌آوری در ورزش انجام شد. پژوهش حاضر از نوع آمیخته بود که به صورت کیفی و کمی انجام گردید. نمونه آماری در بخش کیفی شامل 20 نفر از متخصصان آگاه به موضوع پژوهش و در بخش کمی، جامعه آماری شامل ورزشکاران فعال در حوزه ورزش بودند. ابزار اندازه‌گیری در پژوهش حاضر شامل پرسشنامه و مصاحبه بود. نتایج کیفی پژوهش حاضر نشان داد مقولة "تاب‌آوری در ورزش" توانسته به طرز صحیحی در جایگاه مقولة مرکزی قرار گیرد و تعداد 30 مقوله بنیادی در تبیین الگوی این مدل مؤثر واقع شوند. این مدل می‌تواند تبیین و سبب‌شناسی تاب‌آوری در ورزش را تسهیل کند. همچنین این مدل می‌تواند پس از سنجش وضعیت تاب‌آوری در ورزش و ارزیابی نقاط مثبت و منفی بالقوه آنها جهت برنامه‌ریزی در ورزش به کار برود که بدین طریق تاب‌آوری ورزشکاران بهبود یابد. نتایج کمی نشان داد مدل پژوهش از برازش کافی برخوردار است.