Urszula Tabor, Biograficzne uwarunkowania rozwoju nauczyciela. Analiza jakościowa, Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego, Katowice 2008, ss. 190 - rec. Krzysztof Maliszewski - Krzysztof Maliszewski (Nicolaus Copernicus University in Toruń, 2009)
.