گزارش یک مورد سندرم بودکیاری با تظاهر سندرم هلپ - نسرین جلیلیان; الهه علی زاده; مهدی زبیری (Mashhad University of Medical Sciences, 2014)
مقدمه: سندرم بودکیاری، بیمارى نادرى است که ناشى از انسداد وریدهاى خروجى کبد است. علت اصلى در اکثر موارد، ترومبوز خودبه‌خودى وریدهاى کبدى است که غالباً با پلى ‌سیتمى حقیقى یا سابقه مصرف قرص‌هاى ضد باردارى خوراکى نیز همراه است. برخی بیماران با تنگی غشایى ایدیوپاتیک در ورید اجوف تحتانی، در فاصله بین وریدهاى کبدى و دهلیز راست مراجعه مى‌کنند که معمولاً با ترومبوز یک یا هر دو ورید کبدى همراه است. ابتدا تصور مى‌شد که این ضایعات مادرزادى هستند ولى امروزه مشخص شده که این ضایعات از تنگى‌ ناشى از ترومبوز و تشکیل اسکار ناشى مى‌شوند. انسداد پس از کبد، فشار سینوزوئیدها را بالا مى‌برد و نهایتاً باعث پرفشارى ورید پورت مى‌شود. علائم معمولاً در ابتدا خفیف و عمومى هستند و شامل درد شکمى مبهم در ربع فوقانى راست، نفخ بعد از غذا و بى‌اشتهایی می باشند. پس از چند هفته یا چند ماه، تصویر بالینى واضح‌ترى شامل تب شدید، آسیت بالینی، بزرگی کبد و نارسایى کبد بروز مى‌کند. تشخیص بالینى با ونوگرافى تأیید می شود. گزارش مورد:در این گزارش، یک مورد سندرم بودکیاری به دنبال زایمان در یک خانم 22 ساله معرفی می شود. این بیمار به دنبال عمل سزارین با علائم آسیت، تب شدید و فشار خون بالا، به دلیل مشکلات و تأخیر در تشخیص، مورد توجه قرار گرفت. به دنبال انجام همزمان ونوگرافی و بیوپسی کبد، ترمبوز ورید کبدی گزارش و سندرم بودکیاری مطرح شد. نتیجه گیری: متخصصین زنان و داخلی بهتر است که به سندرم بودکیاری بعنوان یکی از علل نادر استمرار تب و آسیت پس از ختم بارداری توجه ویژه داشته باشند..