Vysokoškolské studium jako učení se svobodě - Libor Prudký (Paidagogos - Society For Philosophy, Theory and Praxis of Education, 2015)
Příspěvek se zabývá problematikou vysokého školství a jejím vlivem na hodnotovou orientaci jejich studentů. Zabývá se reflexí vysokých škol a studia na nich a pomocí analýzy několika výzkumných šetření se snaží odpovědět na otázky spojené s předáváním hodnot VŠ studentům.