OBEZITATEA LA COPIL - O PROBLEMĂ PEDIATRICĂ ÎN CREŞTERE - Simona Coşoveanu; Dumitru Bulucea (Amaltea Medical Publishing House, 2011)
Obezitatea este cea mai comună tulburare de nutriţie la copil în ţările dezvoltate ale lumii (15-30% din adolescenţii din SUA), frecvenţa sa crescând îngrijorător şi în România. Obezitatea primei copilării este frecventă, prognosticul obezităţii fi ind cu atât mai nefavorabil cu cât momentul debutului este mai precoce şi cu cât excesul ponderal este mai mare. Obezitatea la vârsta adolescenţei reprezintă o problemă la nivel mondial. Prevalenţa supraponderalităţii şi a obezităţii a fost înregistrată în special în ţările din America de Nord, Marea Britanie şi sud-vestul Europei.