شناسایی عوامل مؤثر بر مدیریت توسعۀ علوم انسانی با رویکردی مبتنی بر نظریۀ داده‌بنیاد با نگاهی به آموزش عالی - وجیهه کریمی; عبدالرحیم نوه‌ابراهیم; حمیدرضا آراسته; محمدرضا بهرنگی (Payame Noor University, 2015)
پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل مؤثر بر مدیریت توسعۀ علوم انسانی با رویکردی مبتنی بر نظریۀ داده‌بنیاد و آزمون این عوامل در وضعیت موجود آموزش عالی صورت گرفته است. بدین منظور با روش تحقیق توصیفی پیمایشی و رویکردی آمیخته، پژوهش در دو بخش کیفی و کمی به‌صورت متوالی انجام پذیرفت. در بخش کیفی 14 نفر از صاحب‌نظرترین افراد به کمک روش نمونه‌گیری هدفمند و در بخش کمی، تعداد 245 نفر به روش تصادفی ساده از بین اعضای هیئت علمی رشته‌های علوم انسانی دانشگاه‌های دولتی و پیام‌نور استان اصفهان (تعداد 670 نفر) گزینش شدند. روایی سوالات مصاحبۀ نیمه‌ساختاریافته و پرسش‌نامۀ محقق ساخته به روش محتوایی و هم‌زمان و پایایی به ترتیب با روش ضریب توافق (04/90) و آلفای کرونباخ (87/.) محاسبه گردید. یافته‌های کیفی مبتنی بر تحلیل داده‌ها به روش داده‌بنیاد و یافته‌های کمی حاصل تحلیل رگرسیون چندگانه و شاخص‌های توصیفی می‌باشد. نتایج کلی پژوهش حاکی از آن است که 9 عامل اصلی و 33 عامل فرعی به‌طور کلی بر مقوله محوری مطالعۀ حاضر مؤثر می‌باشد که در قالب شرایط عِلّی، زمینه‌ای و میانجی قابل تبیین می‌باشند.