Acute pulmonary embolism mimicking inferior myocardial infarction - Sadık Volkan Emren; Mehmet Erdinç Arıkan; Oktay Şenöz; Eser Varış; Erol Akan (KARE Publishing, 2014)
Pulmoner emboli hayatı tehdit eden acil durumlardan biri olup, nonspesifik semptom ve bulgularından ötürü zor tanı konmaktadır. Altmış dokuz yaşında erkek hasta hastanemize yeni başlayan göğüs ağrısı ve terleme şikayeti ile başvurdu. EKG'de sinüs ritmi ve inferiyor derivasyonlarda ST segment yükselmesi saptandı. Anjiyografisinde plaklarla beraber kritik olmayan koroner arter hastalığı gözlendi. Sağ kalp kataterizasyonu uygulandı. Pulmoner arter basıncı 45/23 mmHg ölçüldü. Bundan sonra pulmoner anjiyogram uygulandı ve sağ akciğer alt lobunu besleyen pulmoner arter dalında tıkanıklık gözlendi. Bu olgu sunumunda, anteriyor derivasyonlarda olduğu gibi inferiyor derivasyonlarda ST elevasyonuyla başvuran ve normal koroner arter tespit edilen her hastada da pulmoner emboliden şüphelenilmesi gereği vurgulanmak istenmiştir.