پیش بینی رابطه ی بین یادگیری مشارکتی، تفکر خلاق و تفکر انتقادی با مهارت‌های اجتماعی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی - محبوبه سلیمان پورعمران; راحله علیزاده (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2020)
هدف از این پژوهش «بررسی رابطهی بین یادگیری مشارکتی، تفکر خلاق و تفکر انتقادی با مهارت‌های اجتماعی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی» بود. پژوهش حاضر، از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ نوع پژوهش توصیفی-همبستگی و جامعهی آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به تعداد 1700 نفر و نمونه طبق فرمول کوکران 313 نفر با روش نمونه‌گیری تصادفی ساده می‌باشد. دادههای این پژوهش توسط چهار پرسشنامه یادگیری مشارکتی (مقیمی و همکاران، 1392)، تفکر خلاق (کارتر، 2009)، تفکر انتقادی کالیفرنیا (فاسیون و فاسیون، 1990) و مهارت‌های اجتماعی (ایندربیتزون و فوستر، 1992) جمعآوری شد. برای تجزیه‌وتحلیل یافتهها از آمار توصیفی و روشهای آمار استنباطی ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون و  از نرم‌افزار آماری SPSS21 و معادلات ساختاری با استفاده از نرم‌افزار LISREL8.8  استفاده شد. نتایج نشان داد که بین یادگیری مشارکتی و مهارت‌های اجتماعی رابطهی معنی‌داری وجود دارد (871/0=r). اما بین تفکر خلاق (003/0-=r) و تفکر انتقادی (045/0-=r) بر مهارت‌های اجتماعی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تأثیر معناداری وجود ندارد. همچنین مشخص گردید که متغیر یادگیری مشارکتی با ضریب اثر 38/2 بیشترین تأثیر را روی مهارت‌های اجتماعی داشته است.