El fons còsmic de microones i l'origen de l'Univers - Eduard Massó; Joan Aliberas Maymí (Universitat Autònoma de Barcelona, 2007)
Datat 13.700 milions d'anys enrere, l'origen de l'Univers pot semblar difícil d'investigar després d'haver passat tant de temps. Però el treball de Mather i Smoot sobre el fons còsmic de radiació de microones -gràcies al qual han guanyat el premi Nobel de física del 2006- ha proporcionat noves evidències sobre el que va passar en èpoques tan remotes.