Mediální výchova v rodinách předškoláků - K. Šeďová (Czech Pedagogical Society, 2006)
Článek shrnuje některé výsledky kvalitativního výzkumného projektu zaměřeného na rodinnou socializaci dětského televizního diváctví. Zabývá se rodinnou mediální výchovou, tedy záměrným rodičovským jednáním směřujícím k ovlivňování dětské televizní konzumace a jejích efektů. Na základě analýzy dat identifikuje jednotlivé techniky rodinné mediální výchovy a typické vzorce jejich výskytu ve sledovaných rodinách - rodičovské mediálně výchovné strategie.