ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ВЧИТЕЛЯ ЯК ОДНА З УМОВ УСПІШНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРЕВЕНТИВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ З ДЕВІАНТНИМИ ПІДЛІТКАМИ - Yu.S. Kulinka (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2022)
Розкрито сутність поняття «професійна компетентність учителя». Розроблено модель компетентної діяльності педагога у здійсненні превентивної діяльності з девіантними підлітками. Виявлено сукупність педагогічних умов готовності молодих учителів до запобігання девіантної поведінки підлітків. Зроблено висновок, що для того, щоб вчитель усвідомив роль і місце власної особистості у здійсненні превентивної діяльності з девіантними підлітками, у нього повинні бути сформовані професійно-педагогічні компетенції.