پروتکل جدید جهت ایجاد کوفتگی عضلانی تأخیری در عضلۀ چهارسر ران و بررسی اثرات آن بر میزان ارتفاع پرش عمودی در زنان ورزشکار غیرحرفه ای - ماریه میرزاپور اردکانی; بهنوش وثاقی قراملکی; علی امیری; علی اشرف جمشیدی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2014)
مقدمه و اهداف کوفتگی عضلانی تأخیری که معمولاً بلافاصله بعد از انجام فعالیت عضلانی اکسنتریک ایجاد می شود در 24 تا 48 ساعت اول به حداکثر مقدار خود می رسد. علائم طی 7 تا 10 روز کاملاً برطرف می¬شوند. سپس قدرت وکارایی عضله افزایش یافته و این امر می تواند در بهبود انجام یک مهارت ورزشی نظیر پرش عمودی موثر باشد.  هدف از این مطالعه معرفی پروتکل جدید تمرینات اکسنتریک جهت ایجاد کوفتگی عضلانی تأخیری در عضلۀ چهارسر ران به منظور بررسی اثرات فیزیولوژیک آن از طریق اندازه گیری میزان ارتفاع پرش عمودی در ورزشکاران غیر حرفه ای زن بود. مواد و روش ها این مطالعه  بر روی 10 زن ورزشکار غیر حرفه ای انجام شد. طی2 جلسه آزمون که به ترتیب بلافاصله و10 روز بعد از انجام پروتکل ورزشی برگزار گردید، قدرت و "حداکثر یک تکرار" عضلۀ چهارسر ران، ارتفاع چهار پرش اسکوات تک پا، اسکوات جفت، کانترموومنت ودراپ و میزان آزردگی عضله سنجیده شد. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از نرم افزار SPSS، نسخۀ 17، و از تی تست جفت استفاده گردید. یافته ها قدرت ایزومتریک عضله چهارسر ران و ارتفاع پرش عمودی بلافاصله بعد ازانجام پروتکل ورزشی کاهش یافت. همچنین قدرت ایزومتریک عضله و ارتفاع پرش عمودی و میزان "حداکثریک تکرار" عضلۀ چهارسر ران، 10 روزپس ازانجام تمرین افزایش یافت 05/0< P. بیشترین افزایش ارتفاع نیز مربوط به پرش اسکوات تک پا بود. بحث و نتیجه گیری انجام انقباض عضلانی اکسنتریک عضلۀ چهارسر ران میتواند در بالابردن قدرت این عضله مؤثر باشد و این امر در بهبود انجام مهارت ورزشی نظیر پرش عمودی تأثیر به سزایی دارد. پروتکل انجام شده جدید بوده و علیرغم متوسط بودن شدت تمرین، تاثیر آن بر قدرت عضله و ارتفاع پرش عمودی موثر بود.