ارتباط بین سبک‌ رهبری مربیان، انسجام و انگیزه در لیگ برتر فوتبال - سعید حاتمی; ایرج عیوضی; سعید صادقی بروجردی (Sport Sciences Research Institute, 2015)
هدف از انجام این پژوهش بررسی ارتباط بین سبک‌های رهبری مربیان، انسجام تیمی و انگیزه موفقیت طلبی در فوتبالیست‌های لیگ برتر ایران بود. روش پژوهش حاضر پیمایشی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش را بازیکنان حاضر در تیم‌های فوتبال لیگ برتر ایران در سال 92-91 تشکیل می‌دهند، که تعداد آنها بر اساس اعلام سازمان لیگ 414 نفر بوده است. بر اساس روش نمونه‌گیری تصادفی و با استفاده از جدول مورگان 201 نفر از بازیکنان به عنوان نمونه تحقیق انتخاب گردیدند. ابزار اندازه‌گیری در این پژوهش شامل 4 پرسشنامه اطلاعات فردی، پرسشنامه مقیاس رهبری در ورزش چالادوری (1978)، پرسشنامه انسجام گروهی چن (2007) و پرسشنامه انگیزه موفقیت طلبی چن (2007) بود. پایایی به دست آمده از طریق ضریب آلفای کرونباخ برای هر یک از پرسشنامه‌ها به ترتیب: مقیاس رهبری 91/0، انسجام گروهی 93/0 و انگیزه موفقیت طلبی 88/0 محاسبه گردید. داده‌های گردآوری شده با استفاده از تکنیک‌های آمار توصیفی و همچنین آمار استنباطی (آزمون کلموگروف اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تعقیبی شفه و خط رگرسیون) توسط نرم افزار SPSSنسخه 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها نشان داد که بین سبک رهبری، انسجام تیمی و انگیزه موفقیت طلبی ورزشکاران رابطه معنادار وجود دارد و سبک رهبری و انگیزه موفقیت طلبی می‌توانند انسجام تیمی را پیش بینی نمایند. با توجه به نتایج تحقیق در خصوص سبک رهبری، انسجام تیمی و انگیزه موفقیت‌طلبی به نظر می‌رسد که استفاده مربیان از سبک‌های مختلف مربیگری و الگوهای رفتاری متفاوت، سطوح انسجام تیمی و انگیزه موفقیت طلبی را دستخوش تغییر خواهد کرد.