مقایسۀ رشد مهارت‌های حرکتی درشت در کودکان سالم و تالاسمی ماژور - محسن قطبی; مهدی سهرابی (Sport Sciences Research Institute, 2015)
هدف از پژوهش حاضر‌ مقایسه رشد مهارت‌های حرکتی درشت در دو بخش مهارت‌های جابجایی و مهارت‌های کنترل شیء در کودکان سالم و تالاسمی ماژور بود. شرکت‌کنندگان این مطالعه 28 کودک با میانگین سنی 813/0± 07/9 سال بودند. 14 کودک سالم و 14 کودک تالاسمی ماژور که در مدارس ابتدایی تحصیل می‌کردند برای نمونه انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از آزمون رشد حرکتی درشت اولریخ (2000) استفاده شد. داده‌ها با ‌استفاده از آزمون t مستقل تجزیه‌ و‌ تحلیل شد. نتایج نشان داد بین نمرۀ جابجایی (001.0=P) و نمرۀ کنترل شیء (001.0=P) در دو گروه سالم و تالاسمی ماژور تفاوت معنا‌داری وجود دارد. همچنین کودکان تالاسمی ماژور در هر دو دسته حرکات درشت‌، عملکرد کیفی کمتری از کودکان سالم داشتند؛ بنابراین، با‌ توجه به این که مهارت‌های بنیادی، پایه و اساس مهارت‌های حرکتی و رفتار‌ حرکتی آینده این کودکان را تشکیل می‌دهند و کودکان تالاسمی ماژور نسبت ‌به همسالان در سطح پایین‌تری قرار دارند، نیاز به برنامه‌ریزی برای بهبود این مهارت‌ها مهم می‌نماید.