Zirkonyumla Güçlendirilmiş Seramikler ve Dental İmplantolojide Kullanımı - Gulfem Ergun; Arzu Zeynep Yildirim Bicer; Ferhan Egilmez (Cumhuriyet University, 2011)
Titanyum, dental implantolojide yaygın olarak kullanılan biyomateryaldir. Bununla birlikte, oral ortama korozyon ürünlerinin salınımı ve hastaya özgü aşırı duyarlılık reaksiyonları oluşturması gibi nedenlerle hala tartışmalıdır Son 20 yılda titanyumun biyouyumluluğunu, çeşitli yüzey işlemlerini, bakteriyel adezyonunu, neden olabildiği enfeksiyöz hastalıkları değerlendiren pek çok çalışma yapılmıştır. Son yıllarda dental implantlarda zirkonyumun (Y-TZP) gerek implant materyali, gerek dayanak olarak veya titanyumla birlikte (hibrit, zirkonyum boyunlu titanyum implant) kullanımları ilgi çekmektedir. Bu derlemede zirkonyumun dental implantolojide kullanımı açısından materyal özellikleri, dental uygulamalarda kullanılan farklı tip zirkonyum seramikler ve zirkonyum seramiklerin