تأثیر سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در کارگاه‌های تولیدی کالاهای ورزشی بر تولید ناخالص داخلی ایران - فریبا عسکریان; جعفر گنج خانلو; فرامرز طهماسبی (Sport Sciences Research Institute, 2019)
تولید کالاهای ورزشی در داخل کشور و سرمایه‌‌گذاری با هدف توسعة این تولیدات می‌تواند کمک شایانی به اقتصاد کشور و حل معضلاتی چون بیکاری کند. هدف مطالعة حاضر، تعیین تأثیر سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در کارگاه‌های تولیدی کالاهای ورزشی، بر تولید ناخالص داخلی کشور طی سال‌های ۱۳۷۲ تا ۱۳۹۲ است. داده‌ها و اطلاعات آماری مربوط به تولید ناخالص داخلی در ۲۱ سال موردمطالعه از سایت بانک مرکزی و نیز نتایج طرح‌های آمارگیری از کارگاه‌های صنعتی کشور در آن سال‌ها که توسط مرکز آمار ایران انجام و منتشر شده است، استخراج شدند. تحلیل داده‌ها با استفاده از نسخة نهم نرم‌افزار آماری ایویوز و با روش اقتصادسنجی و مدل حداقل مربعات معمولی انجام گرفت. نتایج به‌دست‌آمده اثر منفی و معناداری سرمایه‌گذاری در کارگاه‌های تولیدی کالاهای ورزشی بر تولید ناخالص داخلی کشور را نشان می‌دهد؛ بنابراین، به‌نظر می‌رسد که سرمایه‌گذاری دولت و بخش خصوصی در کارگاه‌های تولیدی کالاهای ورزشی و گسترش این واحدها از طریق بهره‌وری و سایر ابزارهای علمی، می‌تواند به توسعة صنعت ورزش و افزایش تولید ناخالص داخلی کل کشور بینجامد.