COMMUNICATIVE-VALUE APPROACH TO LANGUAGE ACQUISITION AS THE PURPOSE OF THE DEVELOPMENT OF MORAL EDUCATION - USM ADMIN (Moldova State University, 2016)
ABORDAREA COMUNICATIV-AXIOLOGICĂ A ACHIZIŢIILOR DE LIMBAJ ÎN SCOPUL DEZVOLTĂRII EDUCAŢIEI MORALE Materialul propus prezintă rezultatele unei cercetări ştiinţifice experimentale din cadrul proiectului "Principii şi me- tode de integrare a valorilor naţionale şi europene ale educaţiei umaniste în învăţământul gimnazial şi liceal din Republica Moldova". Autorii acordă atenţie procesului de formare şi orientare valorică a subiecţilor educaţionali. Materialul de vorbire şi limbaj este activat în etape, pe baza modulelor valorice de comunicare şi dezvoltare, care conţin texte literare şi material lingvistic aferent. Cuvinte-cheie: activitate educaţională orientată valoric/axiologic, etapa operaţională a dezvoltării cognitive, con- ştiinţa de sine, autoevaluare, reglementare externă, autoreglementare internă, autorealizare.