COMBATING CYBERBULLYING AS STRATEGY TO DIMINISH THE STUDENTS' AGGRESSIVENESS - Ali ABU RIA; Victoria LUNGU (Moldova State University, 2018)
This article addresses the relationship between cyberbullying and students' behaviors. At present, cyber security is one of the most discussed topics in most countries of the world. Cyber space is characterized by lack of borders, dynamism and anonymity, generating both opportunities for the development of the information society and risks to its functioning and its beneficiaries. Noting the noxious impact of cyberbullying on youth behaviors, we propose tackling cyberbullying as a strategy to diminish students' aggressiveness in the school. COMBATEREA BULLYING-ULUI CIBERNETIC CA STRATEGIE DE DIMINUARE A AGRESIVITĂȚII ELEVILOR În articol este abordată relația dintre bullying-ul cibernetic și comportamentele elevilor. La etapa actuală, securitatea cibernetică este unul dintre cele mai discutate subiecte în majoritatea țărilor lumii. Spaţiul cibernetic se caracterizează prin lipsa frontierelor, dinamism şi anonimat, generând atât oportunităţi de dezvoltare a societăţii informaţionale, cât şi riscuri la adresa funcţionării acesteia și a beneficiarilor săi. Constatând impactul nociv al bullying-ului cibernetic asupra comportamentelor tinerilor, propunem abordarea combaterii bullying-ului cibernetic ca strategie de diminuare a agresivității elevilor în școală.