TÜRKİYE BİYOETİK DERNEĞİ 2007 - 2012 ÇALIŞMALARI ÜZERİNE KESİTSEL BİR İNCELEME - Atilla Özgür; Savaş Volkan Genç (Ankara University, 2016)
Sivil toplum örgütleri uygar toplumların en önemli özelliklerinden biri olarak değerlendirilir. İnsanlar arasındaki ilişkileri kurumsallaştırıp, sivil toplum değerlerini güçlendirerek sosyal sistemi fonksiyonel duruma getirerek toplumsal bütünleşmeyi sağlarlar. Türkiye Biyoetik Derneği, biyoetiğin gelişmesine ve eğitimine katkıda bulunmak, hekimlik, hemşirelik, diş hekimliği, veteriner hekimliği gibi sağlık uğraşları, diğer biyolojik bilimler ve belli başlı mesleklerdeki ahlâki değerleri incelemek, tartışmak bu amaçla bilimsel etkinlikler düzenlemek, yayınlar yapmak amacıyla kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür