Permeabilitatea bronșică la pacienţii cu bronhopneumopatie cronică obstructivă evoluţie severă - Valentina Scaleţchi (Academy of Sciences of Moldova, 2019)
A fost studiată funcția de respirație și modificările bronșice la 11 pacienții cu bronhopneumopatie cronică obstructivă evoluție severă. Bronhoscopic BPOC este asociată cu dischinezia traheobronșică. Constatările dereglărilor obstructive prin bodipletismografie și dischinezia bronhoscopică au fost, de asemenea, însoțite de modificări ale RV. Diferența de RV în testul de reversibilitate la bronhodilatator (Salbutamol) ar putea fi considerată ca fiind un semn funcțional al dischineziei traheobronșice.