بررسی عملکرد و نظرات دانشجویان پرستاری در ارزشیابی فرآیند پرستاری به شیوه ی آسکی - داریوش رخ افروز; ندا صیادی; زهره سادات میرمقتدایی (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2015)
سال‌هاست که تئوریسین‌ها و مربیان پرستاری معتقدند که قضاوت بالینی پرستار بایستی بر اساس اطلاعات دقیق و به شیوه‌ای علمی صورت گیرد، از این‌رو در تلاش جهت بهبود ساختار کار پرستاری هال برای اولین بار از واژه‌ی فرآیند پرستاری استفاده کرد. با توجه به اهمیت ارزیابی مهارت پرستاران و دانشجویان پرستاری در اجرای فرآیند پرستاری از شیوه‌های مختلفی بدین منظور استفاده می‌شود. یکی از این شیوه‌ها استفاده از آزمون آسکی است، از این‌رو مطالعه‌ی حاضر با هدف ارزیابی نظرات و عملکرد دانشجویان پرستاری در ارزشیابی فرآیند پرستاری به شیوه‌ی آسکی اجرا شد. در مطالعه‌ی حاضر که از نوع توصیفی_همبستگی است و در سال 1389 بر روی دانشجویان پرستاری دانشکده‌ی پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز انجام شد، عملکرد 35 دانشجو در اجرای فرآیند پرستاری که به شکل نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای وارد مطالعه شده بودند، به شیوه‌ی آسکی ارزشیابی شد. ابزار گردآوری داده ها چک لیست ارزیابی فرآیند پرستاری و پرسش نامه ی محقق ساخته در خصوص نظرات دانشجویان در مورد این شیوه ی ارزیابی بود. بعد از جمع آوری اطلاعات، داده ها در نرم افزار آماری SPSS نسخه ی 18 و با استفاده از آمار توصیفی میانگین، انحراف معیار و آمار تحلیلی کای اسکویر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها نشان داد که نمرات عملکرد دانشجویان در اکثر قسمت های فرآیند پرستاری بالاتر از حد متوسط بود و هم چنین رضایت آن ها از این شیوه ی ارزشیابی بالا بود که در نتیجه با توجه به رضایت دانشجویان از این شیوه ی ارزشیابی و هم چنین با در نظر گرفتن مزایای آن استفاده از این شیوه جهت ارزشیابی مهارت دانشجویان در فرآیند پرستاری توصیه می شود.