Üst dudak içerisinde yerleşim gösteren pleomorfik adenom: Olgu sunumu - Osman Etöz; Zeynep Burcin Gonen; Kemal Deniz; Alper Alkan (Cumhuriyet University, 2012)
Pleomorphic adenoma (PA) is the most common salivary gland tumor. PA's originating from minor salivary glands mostly occurs in the hard and soft palate. This case report describes a pleomorphic adenoma diagnosis and treatment found in an older age women, which occurs in an uncommon region-upper lip mucosa. Keywords: Pleomorphic adenoma, salivary gland tumor, upper lip mucosa.   ÖZET Pleomorfik adenom (PA), en sık rastlanılan tükrük bezi tümörüdür. Minör tükrük bezi kaynaklı PA'ların en sık görüldüğü yer sert ve yumuşak damaktır. Bu olgu sunumunda; bir bayan hastada PA'nın nadir görüldüğü bir bölge olan üst dudak mukozasında, literatüre göre daha geç bir yaşta ortaya çıkmış PA'nın tanı ve tedavisi sunulacaktır. Anahtar Kelimeler: Pleomorfik adenom, tükrük bezi tümörü, üst dudak mukozası.