САМОЕФЕКТИВНІСТЬ ЯК ЧИННИК УСПІШНОСТІ В НАВЧАЛЬНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ В ПІДЛІТКОВОМУ ВІЦІ - O.V. Shahrayuk (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2022)
Проаналізовано теоретичні положення про психологічне явище самоефективності та його вплив на успішність в навчальній діяльності у підлітковому віці. Виокремлено два типи самоефективності - діяльнісну й соціальну. Обґрунтовано зв'язок між власною ефективністю і навчальною успішністю. Узагальнено теоретичні підходи щодо самоефективності як чинника успішності підлітків у навчальній діяльності. Зроблено висновок, що власна успішність та ефективність як в навчанні, так і в спілкуванні веде до становлення самоідентичності та саморозвитку.