Зміст програмного матеріалу зі спортивної аеробіки та вплив занять на фізичну працездатність дівчат 18-19 років - Нінель Матвіївна Мацкевич; Тетяна Григорівна Овчаренко; Світлана Володимирівна Калитка; Венера Ульфатівна Кренделєва; Алла Володимирівна Мальцева; Анна Сірик (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Сьогодні найбільшою цінністю вважається індивідуальне та громадське здоров'я. Здоров'я нації розглядається як показник цивілізованості держави. Саме такі завдання ставить перед собою Національна доктрина розвитку фізичної культури та спорту, що спрямована на покращення здоров'я нації, що вимагає пошуку нових способів якісного вдосконалення системи фізичного виховання учнівської та студентської молоді. Цей процес концептуально обумовлений змістом основних напрямів сучасного оздоровчого фітнесу (реабілітаційно-профілактичного, навчально-освітнього, кондиційного й спортивно-орієнтованого характеру), у цілому покликаних забезпечити гармонійне поєднання низки сприятливих показників: стану здоров'я, підвищення адаптаційних можливостей організму та фізичної працездатності, психологічну комфортність, пропорційну статуру тощо. Актуальним напрямом такого пошуку є спортивно-оздоровчий фітнес - сучасний і молодий вид спорту, що активно розвивається. У статті проаналізовано зміст програмного матеріалу зі спортивно-оздоровчого фітнесу; визначено вплив специфічних навантажень на фізичну працездатнысть дівчат 18-19 років, які спеціалізуються із спортивно-оздоровчого фітнесу.