Maksiller sinüste ektopik üçüncü molar diş: Bir olgu sunumu - Hasan Küçükkolbaşı; Alparslan Esen (Selçuk University, 2014)
Ektopik dişler alveolar ark dışında sürmüş veya farklı bir bölgede gömülü olarak kalmış dişler olarak tanımlanmaktadır. Ektopik dişlerin görülme sıklığı %0,1-1 arasında değişmektedir. Etiyolojisinde gelişimsel düzensizlikler, enfeksiyon, travma ve idiyopatik nedenler gösterilmektedir. Mandibular kondil, koronoid çıkıntı, nazal kavite, sert damak ve maksiler sinüs en sık görüldüğü anatomik bölgelerdir. Bu olguda rutin alınan radyografiler sonucu teşhis edilmiş, 24 yaşında bir kadın hastanın sol maksiller sinüsünün posterior duvarında lokalize olmuş ektopik üçüncü molar dişin Caldwell-Luc yöntemiyle çekimi sunulmaktadır.