ABORDAREA EDUCAŢIEI PENTRU SĂNĂTATE LA NIVELUL ŞCOLII - USM ADMIN (Moldova State University, 2015)
S-a stabilit: un grad mediu al atitudinii faţă de sănătate la nivel cognitiv la 66,6% din adolescenţi; la nivel emoţional, majoritatea au exteriorizat un nivel optim de anxietate; la nivel comportamental, 41,7% consideră că nu trebuie să res- pecte regimul de activitate şi odihnă; la nivelul valorii motivaţionale, importanţa sănătăţii în ierarhia valorilor personale s-a clasat pe poziţia a cincea din cele şapte. În urma experimentului pedagogic a fost determinată sporirea unei atitudini valoroase faţă de sănătate la 59% din elevi, comparativ cu datele de până la experiment (13,6%). Cuvinte-cheie: sănătate, nivel cognitiv, nivel emoţional, nivel comportamnetal, educaţie pentru sănătate, experi- ment pedagogic.