تاثیر تمرین ترکیبی (قدرتی و کششی) بر تعادل، خطر سقوط و کیفیت زندگی سالمندان - حامد زارعی; علی اصغر نورسته; معصومه کوه بومی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2018)
مقدمه و اهداف با بالا رفتن سن مشکلات نیز افزایش مییابد و سالمندان را در سطوح مختلف تحت تاثیر قرار میدهد. سالمندی با کاهش ظرفیت فیزیولوژیکی و عملکردی در ارتباط است که میتواند باعث افزایش ناتوانی، کاهش تعادل و افتادن شود؛ بنابراین هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرینات ترکیبی (قدرتی و کششی) بر تعادل, خطر سقوط و کیفیت زندگی مردان سالمند میباشد. مواد و روش ها مطالعه حاضر از نوع نیمه‌تجربی بوده و شرکت‌کنندگان آن شامل مردان سالمند سالم (سن 95/6±64/65) در شهرستان رشت بودند. مطالعه بر روی 28 نفر از مردان که دارای معیارهای ورود به پژوهش بودند و به ‌روش نمونه‌گیری در دسترس برای پژوهش انتخاب شدند، انجام گردید. در این تحقیق برای اندازه‌گیری تعادل ایستا و پویا به ‌ترتیب از آزمون شارپندرومبرگ (با چشمان باز و بسته) و آزمون زمان برخاستن و رفتن، خطر سقوط با پرسشنامه تعادلی برگ و کیفیت زندگی با پرسشنامه لیپاد استفاده شد. آزمون‌ها بعد از برنامه تمرینی اجرا شد. تحلیل آماری داده‌ها با استفاده از آزمون t مستقل (در سطح معناداری 005/0P